We kennen allemaal nog wel die slogan dat iets een bloemetje verdient. Maar wat vroeger als het middel werd gezien om iemand het hof te maken, is nog steeds populair als ceadeau artikel.

Niet alleen voor je geliefde, maar ook leuk om te geven wanneer je bij iemand op bezoek gaat. En tegenwoordig worden ook themaboeketten gemaakt. Zo heb je natuurlijk de zomerboeketten en herfstboeketten, samengesteld met bloemen van het seizoen. Maar ook kerstboeketten, en Valentijnsboeketten behoren tegenwoordig tot het assortiment.

Bloemen zijn dus leuke artikelen om te geven. Maar wist je dat je met bloemen ook dingen kunt zeggen? Want aan elke bloem is een betekenis gegeven, aan de hand van de soort en van de kleur.

Zo staan witte bloemen symbool voor onder meer rust, puurheid en eenvoud, en roze bloemen voor tederheid en romantiek. Rode bloemen staan symbool (zoals verwacht) voor liefde en passie.

Maar ook aan de diverse soorten bloemen wordt betekenis gegeven. Zo staat een amarylis voor uitzonderlijke schoonheid. Een leuke binnenkomer als je indruk wilt maken op een meisje ­čśë
Wil je iemand bedanken, dan is de chrysant de perfecte bloem.
De fresia staat weer voor vertrouwen. En ga zo maar door.

Dus denk er bij je volgende bezoek aan de bloemist goed over na wat je de ontvanger wilt zeggen met bloemen. Dan krijgt jouw cadeau des te meer betekenis.