Zo geniet jij optimaal van je zwangerschap

Ben je zwanger? Van harte gefeliciteerd! Er breekt nu een complete nieuwe periode voor je aan. Want niet alleen je lichaam verandert, maar ook je leven zal in het teken staan van de komst van je baby. Al die hormonen en die enorme to-do lijst kan misschien wat overweldigend voor je zijn, maar laat je niet opjagen en regel de dingen zoals jij vindt dat het moet. Een aantal specialisten zullen je ook helpen met een aantal dingen, zoals de kraamverzorgster. Aan jou de taak om naast het regelen van de nodige zaken ook vooral te genieten van deze spannende nieuwe periode van je leven.

Een overzichtelijk schema

Wat te doen tijdens je zwangerschap? Wanneer moet je wat regelen? Dit zijn vragen waar veel vrouwen mee komen te zitten. Vooral wanneer ze voor het eerst moeder worden. In dit geval zal de kraamverzorgster je voorzien van de nodige informatie. Ze laat je zien in welke periodes de zwangerschap is ingedeeld en wanneer je welke zaken moet regelen. Bijvoorbeeld wanneer je de tas voor de bevalling ingepakt moet hebben, maar ook wanneer je helemaal helder moet hebben hoe je wilt bevallen. Deze specialist kan samen met jou een tijdlijn maken, zodat je alles helemaal helder en overzichtelijk hebt.

Doe wat goed voelt

De moedermaffia, veel moeder zijn bekend met deze term. Dit groepje moeders komen in de meeste kringen voor, ook op social media laten ze graag van zich horen. Deze vrouwen bemoeien zich graag met jou om te vertellen wat je moet doen tijdens de zwangerschap en hoe je de opvoeding van je kindje aan moet pakken. Veel vrouwen worden hier onzeker van, of krijg een opgejaagd gevoel. Trek je hier niet al te veel van aan. Doe wat zelf goed voelt. En denk maar zo, uiteindelijk zitten er goede bedoelingen onder deze adviezen begraven.

Vraag gerust om hulp

In welk stadium je ook zit van je zwangerschap, voel je nooit bezwaard om hulp te vragen. Tijdens je zwangerschap moet je lichaam extra hard werken om nog een klein mensje te laten groeien. En dat kan best pittig zijn als je ook nog eens fulltime werkt en daarnaast nog allerlei verplichtingen hebt. En naarmate je zwangerschap vordert, kan dat steeds zwaarder worden. Dus vraag gerust eens of iemand voor je wil koken, de was op wil vouwen of even met je mee wil om boodschappen te doen. Niemand die hier gek van op zal kijken.

Metatitel: Zo geniet jij optimaal van je zwangerschap

Metatekst: Je zwangerschap is een spannende, maar drukke tijd. Deze maanden vliegen voorbij. Daarom is het belangrijk om zoveel mogelijk te genieten. Lees hier meer.