De bladeren verkleuren en vallen van de bomen, het regent veel en overal vind je eikels en kastanjes. De herfst heeft iets heel moois, maar het kan ook vooral druilerig zijn. Door weinig zon en altijd die grauwe lucht kun je na verloop van tijd best in een klein dipje terechtkomen. Het is belangrijk om mensen een beetje vrolijk te houden. Vooral hen die jij nodig hebt in de bedrijf! Een blije relatie is bereid veel meer voor je te doen.

Wat past bij jou en je doelgroep?
Neem bijvoorbeeld een klant die een herhalingsaankoop doet of een leverancier die jou de mooiste inkoopprijs biedt. Die moet je te vriend houden, die heb je nodig. Laat daarom relatiegeschenken bedrukken. Maar wát laat je bedrukken met je logo of boodschap? Je hebt relatiegeschenken die ‘altijd goed’ zijn, zoals een mok bedrukken. Maar kunt ook iets inzetten wat perfect past bij je bedrijf en je doelgroep. Dat kost je waarschijnlijk wat meer tijd, maar heeft des te meer effect. Is jouw bedrijf en/of doelgroep actief bezig met duurzaamheid? Ga dan voor een milieuvriendelijke versie van je relatiegeschenk. Een recyclebaar notitieboekje of een tas van gerecycled PET.

Gadgets en mokken
Hou je van gadgets? Dan past een solar powerbank vast en zeker goed bij je. Als je doelgroep pro duurzaamheid is, moét je eigenlijk wel aan duurzame relatiegeschenken beginnen. Ze leveren dan een hoop waardering op. Maar nog even over die druilerige herfst: hoe vrolijk je je relaties nu op? Als je mensen laat kiezen tussen binnen op de bank zitten of er buiten op uit gaan, kiest het merendeel voor dat eerste. Daarom zijn mokken altijd fijne cadeaus om in deze periode te krijgen. Voor de stomende kop thee of warme chocolademelk! Maar ook fleecedekens doen het goed in deze grauwe tijd van het jaar. En wat dacht je van (geur)kaarsjes!