Soms schiet je een foto waar je geen genoeg van kunt krijgen. Heb jij een prachtige reisfoto die je graag groots boven je eettafel zou hangen? Een portretfoto die je ontroert? Of een familiekiekje waar je liefst de hele dag naar blijft kijken? Geniet optimaal van je mooiste platen en laat ze op passend formaat afdrukken. Je leest hier meer over de eigenschappen van de verschillende materialen waarop je dit kunt doen.

Acrylglas
Acrylglas is tegenwoordig een populaire keuze voor het afdrukken van foto’s. Acrylglas wordt ook wel acrylaat, perspex of plexiglas genoemd. Hoewel dit materiaal net zo helder is als glas, is het vele malen sterker. Jouw foto wordt aan de achterzijde van het acrylglas geprint, wat direct een optische diepte schept. Daarbij geeft het kraakheldere materiaal jouw foto een extra stralend effect. Een foto afdrukken op plexiglas geeft dan ook een verfijnde, exclusieve uitstraling. Acrylglas is bovendien weerbestendig waardoor je een foto op dit materiaal ook heel goed buiten in je terras kunt plaatsen bijvoorbeeld.

Dibond
Nog zo’n materiaal dat niet alleen sterk is maar ook bestand tegen de elementen: dibond. Dit materiaal is eveneens een veel gekozen optie voor het afdrukken van een foto op groter formaat. Dibond wordt opgemaakt uit twee lichte platen van aluminium met een zwarte tussenlaag en is aan beide zijden bedrukbaar. Een foto op dibond geeft een wat strakkere, stoerdere uitstraling dan een foto op bijvoorbeeld acrylglas. Dibond kan ook op een speciale manier afgewerkt worden, bijvoorbeeld mat en geschuurd. Kies je hiervoor dan kan dit jouw beeld nog robuuster en krachtiger maken.

Forex
In tegenstelling tot bovenstaande materialen is forex minder geschikt voor gebruik buiten. Forex is een lichtgewicht plaatmateriaal dat veel gekozen wordt voor het maken van displays en productpresentaties. Ook voor het drukken van haarscherpe foto’s is dit materiaal erg geschikt. Kies je voor een foto op forex dan kan deze direct op de kunststof plaat geprint worden. Niet alleen zijn forex platen een erg licht, ze zijn ook flexibel. Heb je dus een ruimte met een gebogen wand dan kan hier prima een forex print op bevestigd worden.

Canvas Met canvas kies je voor een foto op schilderdoek. Canvas wordt ook wel aangeduid met linnen, linnendoek en canvasdoek. Foto’s op canvas krijgen een mooie diepte. Laat je jouw foto afdrukken op canvas, dan kies je voor een licht materiaal dat al snel binnen je interieur past en bovendien zacht geprijsd is. Daarbij heb je met dit materiaal geen last van weerspiegeling. Wel verliest het beeld aan scherpte en kleurintensiteit.