Steeds vaker wordt door bedrijven besloten een animatiefilmpje te gebruiken als middel om klanten te trekken, ten nadele van het aloude live-action reclamefilmpje van vroeger.
Tenslotte kijken we als publiek tegenwoordig niet alleen meer naar de boodschap, maar ook naar de creativiteit van de maker van het filmpje.
Maar een andere reden voor bedrijven om tot animatie over te gaan is, dat dit vaak goedkoper is en minder rompslomp met zich meebrengt.

Want heb je voor een live-action filmpje rekening te houden met locatie, acteurs, muziek, script, camaraman, belichting en weersomstandigheden, om maar een paar dingen te noemen, bij een animatie heb je in feite alleen een animator nodig, een computer en wellicht muziek. De animator kan vaak zelfs zelf optreden als voice-over, en op een originele manier uitleg geven over het product wat je als bedrijf aanbiedt.
Met andere woorden, het laten maken van een animatie verdient de voorkeur wanneer het gaat om besparing van geld en tijd, terwijl je toch op een effectieve manier je doelgroep bereikt.