De eerste maanden met je baby

In de eerste maanden van je baby’s leven gebeurt er heel veel. Na de geboorte komt je baby in een voor hem compleet nieuwe wereld. Terwijl hij eigenlijk nog niets anders kan dan slapen en eten. Ook voor jou zal het leven als ouder even flink aanpassen zijn. Maar het nieuwe ritme en de gewenning aan jullie nieuwe leven volgt meestal al snel. Na een tijdje heeft de routine de overhand genomen.

Ontwikkeling baby

In het eerste half jaar is je baby al flink gegroeid en heeft hij veel geleerd. Ook jij bent als ouder waarschijnlijk al goed aan je nieuwe rol gewend geraakt. Dat neemt niet weg dat je baby zich snel blijft ontwikkelen. De komende maanden staan voor je baby en jou een hoop bijzondere momenten en mijlpalen te wachten. Zo leert hij bijvoorbeeld zitten, kruipen, staan en misschien zelfs al lopen.

Veel foto’s maken

Reken maar dat er foto’s gemaakt gaan worden. Voor veel ouders zijn deze foto’s een manier om die tijd weer terug te halen, aan dat gevoel dat je toen had. Foto’s geven vorm aan de herinneringen van de eerste maanden met je baby.

De fotogenieke momenten volgen elkaar in snel tempo op. Denk aan de eerste glimlach, schaterlach, grappige slaaphoudingen, duimen, gapen, eerste hapje, eerste stapjes en natuurlijk de eerste verjaardag.

Na het maken van de foto’s

Het is zonde om al die mooie en grappige foto’s op je telefoon of camera te laten staan en er verder niets mee te doen. Er zijn verschillende mogelijkheden om er wat mee te doen:

  • Laat je mooiste foto op groot formaat afdrukken en lijst deze in.
  • Je kan een foto ook afdrukken op canvas, glas, of zelfs op hout.
  • Maak een fotoboek. Je kan bijvoorbeeld alle mijlpalen van je baby bijhouden in een mooi album.
  • Wil je de ontwikkeling van je kind goed in beeld brengen en er vaker naar kunnen kijken? Ga dan voor een fotocollage.

Er zijn speciale fotolijsten te koop waarmee je het eerste jaar van je baby naar dreumes mooi kunt vastleggen.

Over de auteur: Dorine Tienhoven runt sinds 2006 een webwinkel welke gespecialiseerd is in unieke geboortecadeaus. Neem eens een kijkje op: https://www.allekadomanden.nl/