Heb je binnenkort een babyshower en ben je nog op zoek naar een leuk cadeautje? Vaak krijgen toekomstige of kersverse ouders cadeautjes zoals kleertjes, voorleesboekjes of speelgoed. Deze zijn natuurlijk hartstikke leuk, maar het is ook fijn om cadeaus te krijgen die daadwerkelijk handig en bruikbaar zijn voor de ouders. Hier lees je tips met welke nuttige kraamcadeaus je iedere toekomstige ouder blij maakt!
1. Luiertas
Wanneer je met de baby op stap gaat, is een luiertas natuurlijk erg handig. Hierin kun je namelijk niet alleen luiers kwijt, maar ook heel veel andere benodigdheden zoals babydoekjes, een verschoningsmatje of drinkflesje. Luiertassen hebben veel vakjes, zijn heel handig ingedeeld en kunnen meestal makkelijk vastgemaakt worden aan een buggy of kinderwagen. Bovendien is een luiertas vaak groot genoeg en kunnen de spullen van de ouders ook er veilig in opgeborgen worden. Wie denkt dat luiertassen onhandig groot en lomp zijn, vergist zich! Tegenwoordig zijn er functionele en stijlvolle luiertassen op de markt verkrijgbaar die gewoon lijken op chique handtassen. Dus wanneer je als ouder geen luiers meer hoeft mee te nemen, kan de luiertas nog steeds gebruikt worden als een reguliere dames handtas of werktas!

2. Draagdoek of draagzak
Een kinderwagen of buggy is niet altijd handig als je met een baby op stap gaat. Een draagdoek biedt dan uitkomst. Draagdoeken zijn heel handig omdat je als ouder beide handen vrij hebt en je extra bagage in de vorm van een kinderwagen hoeft mee te nemen. Er zijn veel verschillende soorten draagdoeken verkrijgbaar in verschillende materialen, kleuren en prints.

3. Autospiegel
Wist je ook dat er speciale autospiegels verkrijgbaar zijn, waarmee je je kind op de achterbank in de gaten kan houden? Er zijn verschillende spiegels verkrijgbaar. Als het kind al wat ouder is en met het gezicht naar voren zit, kun je een spiegel plaatsen op de voorruit, zodat er via de spiegel contact gemaakt kan worden met het kind. Wanneer het kind nog achteruit gericht in het babystoeltje zit, kan er een spiegel op de achterruit geplaatst worden. Deze autospiegels zorgen er dus voor dat de ouders veilig en gerust met het kind in de auto kunnen zitten.