Me time & een baby?

Me time & een baby?

Iedere moeder die kent dit, de woorden me time en het hebben van een baby of kinderen gaan vaak niet samen. Zoals je het voorheen heel normaal vond om even snel naar de Appie te gaan, worden zelfs dit soort kleine uitstapjes met een baby of kind een enorme opgave die veel tijd kost. Schoentjes aan, jasje aan, nog een schone luier op het laatste moment. Iedere moeder heeft er mee te maken gehad. Hierdoor weten we als geen ander dat die oh zo belangrijke me time en helaas te vaak bij inschiet. Maar wat kun je nu dan nog doen om zo nu en dan toch even een momentje voor jezelf te hebben?

 

Pak je tijd tijdens een dutje

Leg je baby even in de box, leer het ze vanaf het begin aan. Koop een fijne rammelaar met een zacht geluidje. (bijvoorbeeld die van Djeco)  en je kindje valt in slaap. En dan lijkt het zo aantrekkelijk, jij  pakt je kans en schiet door het huishouden heen, beantwoord nog even wat mailtjes van je werk en tegelijkertijd begin je vast aan het avondeten. Maarrrr, dit is nou juist het moment dat je die oh zo benodigde me time moet pakken. En ja het is moeilijk, maar doe het gewoon!

 

Ga op de bank zitten, pak een kop koffie en drink deze voor de verandering eens op terwijl hij nog warm is!

 

Regel een oppas

Ja we weten het, het is niet altijd makkelijk een goede betrouwbare oppas te krijgen en bij opa en oma zijn ze al zo vaak, dus die wil je niet nog extra belasten. Maar mocht het je lukken en vind jij die oppas? Maak er dan gebruik van, ga lekker samen uit eten. Of pak een filmpje in de avonduren.

Ben je ’s avonds opgebrand? Dan is het ook geen schande om gewoon overdag een paar uurtjes naar de sauna te gaan. Even bijtanken en kom je thuis dan begint de avond net.

 

Wil je daarna ook tijd om lekker even rustige met je kindje te spelen? Kies dan voor een leuk spelletje of kijk voor andere mogelijkheden bij Dreumes enZo.